Planer är ibland bara planer

Hej!
Som rubriken säger, ibland är planer bara planer.
Vi har haft en väldigt jobbig höst och vinter de senaste månaderna. Katterna har varit lite stressade när vi flyttade så de alla fick stressblåsa och sen att vi hade Cuperis boende hos oss ett tag gjorde det nog inte bättre. Nu bor Cuperis hos en fodervärd så våra 3 katter mår mycket bättre.
I all denna veva hittades ett blåsljud på Kittys hjärta och efter en del undersökningar kunde HCM konstateras. Lindrig så det drabbar inte henne mer än att vi ska kolla upp det årligen.

Men detta innebär att vi inte kan avla vidare på Kitty, vi vet ännu inte hur vi ska göra med aveln på Star Girl, vid undersökning hade hon ett friskt hjärta men veterinären tyckte vi skulle kolla henne igen vid 2 års ålder innan avel, vilket är i oktober.
Detta innebär alltså att vi kommer tyvärr få skjuta upp parningen vi tänkt göra mellan Star Girl och Cuperis nu i april till mycket senare.

Kitty har 2 certifikat kvar på utställning tills hon har högsta titeln, Supreme Champion. Vi tänkte satsa på det nu i vinter/vår och sen kastrera henne. Star vet vi ännu inte hur vi vill göra med. Troligen kollar vi hennes hjärta i oktober/november igen och tar ett beslut efter det.

Vi är lite sugna på att köpa en ny hona men vi vet ännu inte om vi kan ha 4 katter i hemmet. Fodervärd till hona vore aktuellt, skulle det vara intressant för någon som läser, hör gärna av er!

/Aleksandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *